Eigen bedrijf starten

Deel 1 – Hoe start ik een eigen bedrijf?


Een aantal weken geleden zat ik gezellig met iemand te praten, toen ik plotseling de vraag kreeg “Maarten, hoe start je nu eigenlijk een eigen bedrijf?” Mijn eerste gedachte was “Dit gaat een lang gesprek worden!” Mijn tweede gedachte was “Ben ik wel de juiste persoon om iemand advies te geven over het starten van een bedrijf, en het antwoord is JA. Ik weet namelijk ook hoe het niet moet en wat de valkuilen zijn.” Maar dit is natuurlijk ook een mooi onderwerp voor mijn blog.

De komende weken neem ik jullie mee op deze blog, en starten wij een bedrijf. Het internet staat er vol van. Ik laat jullie zien waar je moet kijken en waar je op moet letten. Wat zijn nu de valkuilen en wat moet je beslist niet en wel doen. Ik zal handige links en tips meegeven, maar ook veel dingen die je zelf kunt maken en doen.

Nog geen idee hoeveel delen dit gaat worden. Ik ga echt iemand helpen om een bedrijf op te zetten van A t/m Z. Aangezien ik geen namen ga noemen gaan wij via deze blog tegelijkertijd ook een fictief bedrijfje opzetten.

Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. En je moet alles goed overwegen. Dit zijn de punten die wij in Deel 2 gaan behandelen. Deze naam van deze serie is de “de Start”.


Grafische vormgeving, drukwerk, fotograferen en webdesign is wat ik dagelijks doe. Maar nieuwe technieken, gadgets, tv, android, ios, macos en emulatie is zeker ook mijn passie. En daarom deze blog, van alles wat...

View Comments
There are currently no comments.